Bröllopsfotograf i Halmstad, Halland och resten av Sverige

Bröllop Falkenberg Strandbad och Sankt Laurentii kyrka Falkenberg

Malin & Anders 12 augusti 2017

Efter månader (år) av planering så var  äntligen dagen här då vi skulle bli herr & fru Ericsson. Men vi ska försöka ta det från början. Vi bestämde oss för att gifta oss den 12 augusti 2017.

En vacker aprilkväll friade Anders till mig på Santa Monica Beach i Los Angeles. Det var startskottet till vad som skulle bli en fantastisk resa mot vår stora dag.

Var och hur börjar man då? Jo, var ska vi vara, dyker genast upp som nummer ett. Tro det eller ej men det visste vi redan. Som det planeringsfreak jag är hade jag redan lite i smyg fått en offert från Falkenbergs Strandbad :). Så platsen var bestämd sen långt tillbaka. Vi är båda från Västerås men är sedan ett par år bosatta i Stockholm. Kopplingen till Falkenberg har vi genom att Anders mormor och morfar haft sommarhus på Skrea Strand sedan 60-talet.

Falkenberg är speciellt för oss båda och Falkenberg Strandbad passade vårta önskemål kring bröllopet perfekt då vi ville ha den känslan. Vi ville att bröllopet skulle kännas väldigt klassiskt, elegant, romantiskt och lyxigt men ändå väldigt prestigelöst.

Vi kände ganska tidigt att vi ville ha ett bröllop som varade mer än en dag, det resulterade i en helg som inleddes med gemensamt middag på fredagskväll och avslutades med brunch på söndagen. Nästan alla våra gäster valde att komma redan på fredagen och Strandbaden hade ordnat så alla våra gäster fick tillgång till deras spa hela helgen. Det var verkligen något som uppskattades av alla gäster. Värt att nämna är också att det i år blev utsett till Europas bästa Spa.

Vi valde att ha ett marint tema där färgerna gick i vitt, blått och självklart rosa. För oss var det viktigt att ha en röd tråd genom hela bröllopet, allt från ”save the date” till hur vi valde att göra med dukning och dekorationer.

För att få till den känslan valde vi att ta hjälp av Linnea Ahlfont på PAPPER.nu. Tillsammans med oss tog hon fram personliga trycksaker där vi även fick ett eget monogram som återkom på det mesta som trycktes.

När vi började planera vårt bröllop skrev jag och Anders upp fem saker som vi ansåg var viktigast. En sak som kom väldigt högt upp för båda två var underhållningen.

Vi satt igång och letade efter vem som skulle förgylla vår dag och Strandbaden tipsade oss ganska snabbt om en kille, Michael Abrahamson. Vi kände inte till Michael sedan tidigare men fastnade direkt för hans heldagskoncept. Jag mailade Michael och han ringde upp direkt vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi bokade heldagskonceptet vilket vi starkt kan rekommendera andra som vill få det där lilla extra. Michael hade en väldigt stor del till att vår dag blev den bästa.

Exempel på upplägg som Michael kör,

– Vigsel/Ceremonin (1-3 låtar)
– Livemingel/Brudskål efter vigsel (blandad mingelmusik)
– Bröllopsvalsen efter middag
– Livemusik med de bästa partylåtarna
– DJ/Dans med allt från den senaste partymusiken till de givna klassikerna.

Efter underhållning var det dags att hitta en Fotograf. Jag satta mig vid datorn och hamnade på Sveriges bästa bröllopsfotografer, en hemsida med massor av duktiga fotografer. Efter en liten stund hittade vi Katrin som även bodde i närheten av Falkenberg, PERFEKT tänkte vi =). Först fick Anders ringa och prata med Katrin. Sedan ringde även jag upp och fastnade direkt.

Vi bokade Katrin och under våren var vi även nere hos henne i Halmstad och planerade vår dag. Mötet med Karin var fantastiskt, vi var så nöjda när vi åkte från Halmstad. Hon har en sådan erfarenhet och agerade väldigt proffsigt vilket gjorde att vi kände oss mer än trygga av valet av fotograf. Vi bestämde att vi skulle ha vår porträttfotografering på Näset och att hon skulle vara med oss från klockan 11-18.

Porträttfotograferingen på Näset var magiskt. Både jag och Anders kunde vara oss själva och det kändes så naturligt allting. När vi efter bröllopet fick komma ner och se alla bilderna så var vi helt exalterade. Wow, vilka fina bilder! Vi valde ut dem bästa till en fotobok och självklart en vacker förstoring.

Vi gifte oss i S:t Laurentii kyrka och la mycket tid på att planera vigsel för vi ville att den skulle kännas lite extra personlig. Jag har sedan barnsben älskat Lejonkungen och vi valde därför att ha ”Can you feel the love tonight ” på orgel som ingångsmusik och som utgångsmusik var det en ”poppig” version av samma låt. Michael spelade två låtar som vi valt och tycker mycket om. Vigseln var väldigt speciell och jag har nog aldrig varit så sammanbiten i hela mitt liv. Det var en fantastisk känsla med samtidigt väldigt speciellt. Att stå där framme vid altaret framför alla nära och kära är något som måste upplevas för att förstå hur det känns. Vi valde att ha våra syskon som brudfölje vilket gjorde det än mer känsloladdat.

Min bröllopsklänning sydde vi om hos en duktig sömmerska i Västerås. Bröllopsklänningen var min mammas som hon hade på sig för 30 år sedan. Jag kände mig så vacker i den och det väldigt speciellt och fint att jag 30 år senare stod framme vid altaret i samma klänning, fast i en mer moderna version. Brudslöjan var även den från mamma.

Brudskålen hade vi i Bistro Mer på Falkenberg Strandbad. Under brudskålen spelade Michael och gästerna kunde passa på att fota sig och sätta in bilderna i vår gästbok samt skriva en hälsning. Att alla tog en bild på sig själva var ett roligt moment som vi verkligen kan rekommendera.

Något som vi funderade längre kring var bröllopstårtan. Just tårtan får sällan den uppskattning den förtjänar och den serveras ofta väldigt sent på kvällen. Vi ville göra något roligt av det så vi valde att servera tårtan till brudskålen. Tårta och bubbel kan verkligen rekommenderas och gästerna tyckte detsamma. Det blir väldigt lyckat och tårtan uppskattades på ett helt annat sätt.

Bröllopsmiddagen hade vi i en fantastiskt lokal med fönster från golv till tak och med en havsutsikt som slå det mesta. Strandbaden serverade en trerätters meny tillsammans med goda viner som vi valt. Vilken middag det blev! Talen var helt outstanding och vi blev så rörda att så många av våra gäster valde att ställa sig upp inför alla för att tala till just oss. Jag höll kvällens sita tal till Anders, det var kärleksfullt!

Under Brudvalsen spelade Michael en vals live som vi valt och därefter körde han livemusik innan kvällen avslutades med DJ natten lång. Michael gjorde succé och Strandbaden levererade på alla punkter – vilket bröllop och vilken fest det blev.

Våra tre bästa bröllopstips: 

  • Att vi valde att dokumentera vår stora dag genom att ha ett företag som filmade allt från vigsel till dansen sent in på natten. När vi nu sitter och tittar på filmen en månad efter och kan lyssna på alla fina talen igen känner vi att det var helt rätt beslut.
  • Bröllopshelgen var väldigt intensiv så vi valde att bo på Strandbaden fredag – måndag. Att kunna vara kvar på hotellet när alla gästerna lämnat på söndagen var en väldigt skön känsla. Vi kunde då i lugn och ro börja ta in vad vi varit med om.
  • Vi ville att vårt bröllop skulle vara något extra så att servera tårtan till brudskålen samt att lägga mycket tid och delar av budget på underhållningen och fotograf är något vi inte ångrar.

Vad skulle ni ha gjort annorlunda om ni skulle ha gjort det en gång till? 

Jättesvår fråga. Vi planerade allt in i minsta detalj, och i stort sett ingenting gick fel. Vi hade till och med vädergudarna med oss. Trots att det ösregnade på morgonen så var det uppehåll när vi som bäst behövde det J.

Njut av planeringen och se det som en härlig resa till er stora dag! Att planera bröllop är fantastiskt roligt!

Vi hade självklart trott och hoppats på att vår bröllopshelg skulle bli bra och fin men den blev verkligen över förväntan. Det går inte att beskriva den glädje, kärlek, värme och fantastiska stämningen som fanns under hela helgen. Det var vackert, kärleksfullt och storslaget!

Som avslutning vill vi rikta ett stort TACK till alla som var med och firade kärleken med oss, ni är bäst! Tack till familj, släkt och vänner som hjälpt oss samt till Falkenberg Strandbad som var helt fantastiska.

Vi hade även många leverantörer som vi vill tacka lite extra,

Martin & Maluha media för att ha dokumenterat hela vår dag på film.

Linnea på PAPPER.nu för allt jobb med våra trycksaker.

Michael Abrahamson för underhållning i världsklass.

Fotograf Katrin Svensson för vackra bröllopsbilder som vi kommer ha med oss hela livet

Peters konditori för en fantastiskt god tårta.

Blomsterlandet som gjorde vackra brudbuketter och dekorationer.

Caroline som gjorde mig till den vackraste bruden med hår och smink.

Mickis och Frida för ert jobb som toastpar, utan er hade det inte blivit så lyckat!