Bröllopsfotograf i Halmstad, Halland och resten av Sverige

Vigsel på stranden, Lovisa och Johans egen berättelse från bröllopsdagen

Vår bröllopsdag var som en dröm! Höjdpunkten var vigseln, som ägde rum på stranden, helt sagolikt och magiskt blev det. Vi ville pyssla och pynta mycket själva och få en vintage/ rustik känsla på dagen.
I planeringen utgick vi från att vi ville ha vigseln just på sandstrand, nära Halmstad där vi bor. Det är ju lite av en gamble med tanke på vädret, som man ju inte kan påverka, men vi hade tur på vår dag.

Vi hittade en lokal precis intill en superfin sandstrand, Glommens bygdegård (tele 070-3292431). Havsutsikt från sittningsrummet och bara 1,3 km från vigselplatsen som vi tittade ut, en snip av standen ut i havet med sten längst ut.
Vigselplatsen pyntade vi med hjälp av familj och vänner med ganska enkla medel. Brudens händige far snickrade ihop en äreport av tre björkstockar som pyntades med tyll (LILL från IKEA) och hundkäx, som plockades invid stranden. Han gjorde också skyltar märkta “vigsel” som vi placerade ut längs vägen, mest för att det var fint, men också för att gästerna lättare skulle hitta rätt. För att få en högtidlig känsla på vigseln ville vi att alla gäster skulle sitta ner och hyrde bänkar av företaget Tre Gubbar (tele 076-8759680). “Altargången” markerades med glasburkar (från IKEA) med plockade hundkäx och prästkragar. Hur fint som helst blev det!

Från stranden till festlokalen åkte vi häst och vagn från Rylander häst och vagn (tele 070-4989894). Hästen var superfint flätad och så stämningfull och fin vagn och trevlig kusk!
Brudens hår gjordes av Emma på Salong NIVÅ i Falkenberg (tele 0346-778706). Supertrevligt (det serverades både hårbottenmassage, jordgubbar och bubbel) och så fint det blev!
Brudbuketten, tärnornas buketter samt kavajslagsblommorna köpte vi i Halmstad på Handplockat (tele 035-122600). Pion har högsäsong kring mors dag i slutet av maj och avlöser då ranunkel som ju är lite liknande. Brudslöja var också väldigt lätt att få tag på i maj.

För att få en härlig vintagekänsla på festen dukade vi med vita linnedukar, säckväv (Clas Ohlson) och spets. Linneservetterna köpte vi på loppis. Kring varje stol knöt vi en remsa tyll (ituklippt LILL från IKEA) och knöt med jutesnöre (TGR). Till vaser och ljushållare använde vi bla glasburkar och i dom satte vi brudslöja (från ICA MAXI Flygstaden Halmstad), en vädigt stämningsgivande och dryg blomma samt några vita pioner (Plantagen Halmstad). Till bordsplaceringsskyltar sågade brudens far björk i halvmånar som målades med griffeltavlefärg (Clas Ohlson) och så skrev vi namnen på med vit penna (Granit).
Maten caterades av Bexells skafferi (tele 076-8196760) och det var hur bra och gott som helst! Tårtan var supergod (från ICA MAXI Flygstaden Halmstad). Öl serverade vi senare på kvällen på is i en rullebör och prosecco kunde pimpas med saft, lime och jordgubbar (kolla Pinterest “pimp your prosecco”). Vi var mycket nöjda med livebandet Anyone but Elliot (tele 076-8439947), som var super!
Vi rekommenderar varmt hotellet Hamngatan 27 (tele 0346-87767) i Falkenberg där flera gäster bodde och Falkenbergs strandbad (tele 0346-714900), där vi tillbringade bröllopsnatten i lyx och flärd, samt deras helt fantastiska och överdådiga brunch vi avnjöt med gästerna dagen efter bröllopet.
Och inte minst är vi så himla nöjda med fotografierna och Katrin är så gullig och proffsig! Rekommenderar också att göra en Golden Hour fotografering som vi gjorde i veckan efter bröllopet, det blev helt fantastiska bilder!

Hoppas tipsen kan hjälpa er att planera er stora dag.
Lovisa & Johan Björklund