Bröllopsfotograf i Halmstad, Halland och resten av Sverige

Caroline och Markus berättar


En vacker augustikväll 2015 friade Markus till Caroline nere på stranden i Tylösand, efter en romantisk middag på tu man hand. Det var vår 2,5-årsdag och första barnfria kväll sen vår dotter Alice föddes i april samma år. Svaret blev givetvis JA och glädjen var total!

Vi kände båda ganska snabbt att vi ville ha ett litet, intimt bröllop med möjlighet att verkligen umgås med våra närmsta. Vi bjöd in ett 20-tal gäster. Vi är bosatta i Stockholm sen många år så det var inte givet att vi skulle gifta oss i Halmstad (Carolines hemstad). Efter lite klurande fram och tillbaka (och en preliminärbokning i Stockholm) kände vi ändå att det vore kul att knyta ihop säcken och komma tillbaka till platsen där vi förlovat oss. Vi valde en borgerlig vigsel och hade gärna haft ceremonin nere vid stranden. Men det är inte lätt att hitta en lugn och privat plats bland sanddynorna den 2 juli, mitt i högsäsong… Lyckligtvis fick vi möjlighet att istället boka verandan vid Hotell Tylösand. Ett perfekt alternativ då vi fick en egen plats (under tak) men fortfarande med samma vackra utsikt mot havet. Personalen på hotellet var väldigt hjälpsamma och lyhörda inför våra önskemål.

På vår stora dag vaknade vi upp i ett deluxerum på Hotell Tylösand dit vi anlänt kvällen innan. Ett härligt sätt att inleda dagen! Om vi var nervösa? Ja, men inte så mycket för vigseln som för fotograferingen…eller närmare bestämt vädret under fotograferingen. Tillsammans med Katrin hade vi valt att hålla till vid stranden i Tjuvahålan och hade sett framför oss en sommardag med strålande sol och glittrande vatten. Vädergudarna hade andra planer, och prognosen sa istället regn och blåst… Vi bollade med Katrin fram till kvällen innan om vi skulle våga oss på en strandfotografering i vilket fall, och valde till slut att chansa. Puh!

Efter en lyxig frukost begav sig Caroline till salongen vid hotellets spa, och fick fantastisk hjälp av frisören Kim som trollade fram en vacker brudfrisyr. Hon hjälpte även till med sminket och att få på brudklänningen. Det här med snörning i ryggen är inget man klarar på egen hand! (Klänningen är för övrigt inköpt på Lilly i Stockholm och brudbuketten från Fritz Blommor i Halmstad). Markus förberedde sig samtidigt uppe på hotellrummet med lite pepp och hjälp av vännen och toastmastern Anders. Efter att kläder, frisyrer och smink var på plats blev det dags att möta upp Katrin. Plötsligt blev det så verkligt att det faktiskt var vår bröllopsdag och nerverna började göra sig ordentligt påminda! Regnet hängde i luften och vi kunde inte göra annat än att hålla tummarna.

Fotograferingen visade sig bli en otroligt fin och romantisk upplevelse. Vi kan verkligen rekommendera att ha fotografering innan vigseln, mycket av nerverna släppte och man kom in i en väldigt speciell stämning. Katrin guidade oss med stor professionalitet genom fotograferingen och fick oss att slappna av och ha kul. Det syns på bilderna i efterhand! Visst blev det lite duggregn under några minuter och en hel del blåst, men i slutändan bidrog det bara till en häftig bakgrundskuliss med vågor och dramatiska skyar. Vi var även positivt överraskade att kläderna förblev hela och rena trots att vi bland annat satt ner i sanden och låg på mage (!) på den lilla bryggan. Här litade vi på vår fotograf som hade full koll på läget!

Efter fotograferingen var det äntligen dags för vigsel på hotellet inför våra nära och kära. Vigselförrättare var en representant från kommunen. Fördelen med ett litet bröllop är att man får ha alla gäster tätt inpå och verkligen kan se allas reaktioner. Inte ett öga torrt! Vigseln avslutades med brudskål innan vi begav oss iväg till vår bröllopsmiddag. En annan fördel med ett mindre sällskap är möjligheten att slå på stort när det gäller mat och dryck. Vi hade turen att få komma till restaurang L’Ecurie vid Lynga gård utanför Falkenberg. Stefan Holmström som driver restaurangen hade med stor omsorg tagit fram en underbar bröllopsmeny med fyra rätter och bröllopstårta. Ett minne för livet!

Och våra bröllopsbilder? De blev fantastiska! Fulla av glädje, kärlek och förväntan, alla de känslor som man vill uppleva på sin stora dag. Om det dessutom stämmer att regn på bröllopsdagen betyder tur, så har vi ett långt och lyckligt äktenskap framför oss!

 

Våra tre bästa bröllopstips:

  • Våga gå er egen väg och välj ett upplägg som känns rätt för er. Vi fick en del höjda ögonbryn för att vi valde ett mindre bröllop, men det blev allt som vi önskade och lite till. För oss hade det inte känts mer högtidligt om vi varit omkring 100 personer. Man kan få en väldigt festlig, speciell och känslosam dag även i mindre skala.
  • Välj en vigselplats med alternativet att hålla ceremonin inomhus eller under tak. Vädret kan man inte kontrollera och det var tillräckligt nervöst att oroa sig inför fotograferingen. Det var skönt att slippa den stressen inför vigseln.
  • Lämna lite utrymme för spontanitet. Det kanske är lätt för oss att säga som valde ett mindre upplägg, men så länge lokal, vigselförrättare, transport och mat/dryck är kirrat så ordnar sig det mesta. Om man går in med alltför detaljerade förväntningar på hur dagen ska se ut blir det nog svårt att helt kunna njuta i stunden. Vi fick improvisera vissa moment, t.ex. när vi flyttade om bland lite möbler på vigselplatsen och när vi glömde alla placeringskort till middagen på hotellrummet, men det redde upp sig fint ändå. Så länge alla är avslappnade och på gott humör kommer allt bli bra!

Vad skulle vi gjort annorlunda om vi fick planera allt från början?

Att verkligen tänka efter i god tid vad vi vill få ut av dagen. Vi hade först snöat in på ett helt annat upplägg, preliminärbokade detta och trodde vi hade allt under kontroll. Tills vi verkligen började fundera över hur dagen skulle se ut och insåg att det blev alldeles för krångligt med logistiken och inte tillräckligt med kvalitetstid med våra gäster vilket var ett av våra främsta mål. Som tur var kunde vi svänga om planerna och lyckades få till en toppendag i alla fall. Nu fortsätter vår kärlekssaga, som äkta makar!

Comments

0 responses to “Caroline och Markus berättar”

  1. Tina avatar
    Tina

    Jättefina bilder, och så häftigt det blev med alla vågorna i vattnet.