Bröllopsfotograf i Halmstad, Halland och resten av Sverige

Elfrida och Emils sommarbröllop, brudparets egen berättelse.

 

Först mitt varma tack till er Elfrida och Emil för att jag fick den stora äran att få vara er bröllopsfotograf på er stora dag. Det var helt fantastiskt och jag kommer aldrig att glömma er. Ni hade något extra som jag så hade önskat att alla brudpar verkligen har. Ni var så närvarande i nuet, ni såg på varann så ärligt och så innerligt känslosamt. Man blev helt varm av att bara få beskåda det lite på avstånd, som sagt en ära att få ta del av. Jag önskar er stor lycka i framtiden.

Nedan brudparets egen berättelse:

 

Vilka är vi?

Vid giftermålet var Elfrida 27 år och Emil nyss fyllda 30 år. Utöver oss bestod vår familj även av ögonstenen Yoshi, en chihuahuahanne på 5 år. Boende i en lägenhet i Stockholm inköpt året innan där vi gemensamt renoverat köket på egen hand. Att planera bröllop så nära inpå så stora utgifter ger givetvis begränsningar i vårt spelrum.

 

Kyrkan

Vi började planera vårt bröllop lite drygt ett år innan det var dags. Det första vi gjorde var att välja kyrka. Valet vi gjorde var ganska enkelt för oss, Emils familj och släkt är ganska liten medan Elfridas släkt är väldigt stor. Vi valde en kyrka som var nära till Elfridas släkt och en kyrka som Elfrida har stor anknytning till, Harplinge kyrka.

 

 

Save the date

Snabbt började vi titta på kort för “save the date”. Vi hittade jättepraktiska kylskåpsmagneter på vistaprint. Våra gäster kunde då direkt sätta upp dem på sina kylskåp och ständigt bli påminda. Istället för att korten skulle läggas någonstans och riskera att glömmas bort.

 

Budget

Ja konstigt nog kom inte budgetarbetet först men när det väl var dags så åkte vi runt på bröllopsmässor. Först en i Stockholm där vi kunde få en bild av vad olika saker kostade samt lite idéer men det var ingen mening att boka upp företag från fel sida av landet.

Så vi gick på en till, en i Göteborg. Vi fick lite kontakter med DJ’s och fotografer samt en bra bild av priserna på västkusten. Så vi satte vår budget.

 

Fotografen

Vi fick bra kontakt med ett par fotografer på mässan men ingen kändes helt rätt. Vi kom då att minnas att vi blivit tipsade om en fotograf av Elfridas ena ingifta moster. Katrin Svensson hette fotografen så vi sökte upp henne på Internet. Bilderna på hemsidan kändes precis som det vi var ute efter. Vi skickade ett mail och inom 5 minuter ringde Elfridas telefon, Katrin var i andra änden med sprudlande energi. Hon var väldigt förtroendeingivande och utstrålade en glädje som gjorde valet ganska enkelt. Vi hade hittat vår fotograf.

Lokalen

Vi ville ha en lokal där de även kunde erbjuda middag, mest för att minska antalet leverantörer. Vi skulle bli mellan 60-90 personer. Vi tittade på Heagård, Annies gård, Kvibille gästgivaregård samt ett par olika herrgårdar. Det var inget enkelt val för oss, Heagård var lite för dyrt för oss, Annies gård verkade lite litet. Herrgårdarna var lite omständiga och svåra att få tag i över telefon. Kvibille verkade lite lågbudget men exempelmenyn på deras hemsida lät magisk.

Vi åkte dit och pratade med ägarna. De hade nyligen tagit över verksamheten och höll på att renovera lokalen. De var så familjära och varma. Budget eller ej, här skulle vi vara!

Tårtan

De flesta brudpar vill sätta sin egen prägel på sin stora dag, så även vi. Vi riktade in oss väldigt tidigt på konditori Regnbågen i Halmstad och deras bakelse “Snövit”. En bakelse med browniebotten inlindad i vit choklad, fylld med vit chokladmousse och vaniljkräm, toppad med färska bär. Varje gäst fick sin egen bakelse och konditoriet kunde även hjälpa oss med bakelser för de gäster som var både glutenintoleranta och mjölkproteinallergiker.

Inbjudningskorten

Eftersom Vistaprint hade bra priser och stor variation så beställde vi även våra inbjudningskort från dem. Elfrida är pysslandets drottning och kom på den smarta idén med ett tvådelat inbjudningskort. En del som innehöll detaljer som OSA, önskelista, boendeförslag och klädkod. Den andra delen innehöll allt det som gästen behövde veta på bröllopsdagen: Tider och platser samt middagsmenyn. Genast behövde vi inte längre ha menyn på bordsdukningen.

Det vi för evigt kommer minnas

Den stulna brudklänningen

Elfridas första brudklänning köptes på Bröllopsbutiken i Stockholm, märket var Justin Alexander och prislappen låg på nätta 19.400:-. Den var något för lång trots rätt storlek, därför specialbeställdas den 10 cm kortare. Leveranstiden var på 6 månader så det var tur att vi hade varit ute i god tid. Den levererades som planerat men behövde kortas något i axelbanden.

 

Vi lämnade in den till en sömmerska som någon dag senare ringde och sa att den var färdig. Eftersom Elfrida studerade och kände sig trött efter skoldagen så beslöt hon sig att hämta klänningen dagen därpå. Något som skulle visa sig få stora konsekvenser.

Vid lunch dagen efter ringde sömmerskan igen med ett katastrofalt besked, någon hade brutit sig in i hennes lokal och stulit brudklänningen och en del annat. Vi ersattes fullt ut av sömmerskan men med 5 veckor kvar till bröllopet var oddsen ganska små att få fram en likadan brudklänning.

 

Emil ringde till Bröllopsbutiken och frågade efter möjligheterna. De kontaktade i sin tur leverantören som meddelade att det gick att lägga om leveranserna så att vi på 4 veckor kunde få en klänning i rätt storlek men då inte 10 cm förkortad. En sömmerska skulle alltså behöva korta upp den med bara en vecka kvar till bröllopet. Vad skulle hända om leveransen försenades? Det var för riskabelt.

 

Elfrida tog sig till Bröllopsbutiken och frågade vad som fanns inne i hennes storlek, de hittade en klänning av en dottertillverkare till den första leverantören. Tyget påminde om ursprungsklänningen men det behövdes ett större arbete för att sy in livet. Sömmerskan skulle ha 5 veckor på sig att få till justeringarna, så den nya klänningen införskaffades. Endast 6 timmar efter beskedet att den första blivit stulen.

 

 

Mötena med Katrin

Innan bröllopet hade vi flertalet samtal och ett par träffar med Katrin, utöver att försöka förstå vilken typ av bilder vi var ute efter så fick vi massor av värdefulla tips på saker som är bra att tänka på med bröllopet i övrigt. Viktigast av allt var nog tipset om att vitt ris mot en vit kyrka inte blir så spännande på bild, därför fick vi en idé att använda solrosfrön istället, osaltade och avdammade för att inte skapa fläckar.

 

Vigseln

Emils barndomsvän Jonas spelade vår inträdesmusik (Av längtan till dig). Elfrida ville ha en mer amerikansk stil av vigseln och ville därför bli bortlämnad men eftersom hon har skilda föräldrar och två personer som hon ser som sin ”Pappa” så kunde hon inte välja. Istället blev vi båda inledda av våra mödrar.

 

Fotograferingen

Fotograferingen var spännande och det var tur att vi hade gott om tid för bilder, det blev otroligt många och oerhört fina bilder på oss. Minnen från fotograferingen som vi bär med oss är när Elfrida hoppade upp på ryggen och även när hon klättrade över ett staket in i en hage. Allt iförd sin bröllopsklänning!

 

Festen

Vi hade ungefär 70 gäster som mötte oss när vi kom till festen efter vår fotografering. Vi hade kommit överens om att bjuda på dricka och lite snacks medan gästerna väntade, de behövde trots allt fördriva cirka 1,5 timme. En annan fördel med gästgivaregården är att de har en ostbod som gästerna kunde handla i och få sina varor packade i kylar för att sedan hämta ut dem efter festens slut. Maten var helt fantastisk och både vi och gästerna blev uppassade som kungligheter.

 

Ett fantastiskt inslag var att all mat var närproducerad och ägarna presenterade maträtterna med stor passion, något som även kändes i smakerna.

 

 

 

Bröllopsnatten

Vi spenderade denna på Hotel Tylösand, vi möttes av 40 tjejer skrikande när de såg oss iklädda våra bröllopskläder. Vi bokade in spabehandlingar för att kunna slappna av efter all stress och ytterligare en natt för att hinna vila upp oss ännu mer. Några av våra gäster hade beställt upp champagne tillsammans med frukt och choklad till rummet samt förbetalt en middag åt oss. Oerhört uppskattade inslag i vår vistelse!

 

 

 

Detta är vi gladast över att vi gjorde:

 • Att vi valde Kvibille Gästgivaregård, bättre service och godare mat hade vi inte fått någonstans. Att vi fick förändrat antal gäster 23h innan festen skulle starta var inte något problem. De var alltid lugna vilket ett brudpar verkligen kan behöva när de själva är stressade.
 • Att vi använde solrosfrön istället för ris.
 • Att vi bokade två nätter på Tylösand för att hinna återhämta oss och få lite tid att njuta av varandra som nygifta. Även spabehandlingarna var värdefulla!

 

 

Om vi skulle gjort något annorlunda så hade det varit:

 • Börjat leta efter transport till och från fotografering lite tidigare, det blev en limousine endast på grund av att vi inte hade tid att ringa runt och leta efter ett lite mer personligt och unikt val.

Comments

0 responses to “Elfrida och Emils sommarbröllop, brudparets egen berättelse.”

 1. Elin A avatar
  Elin A

  Så fina bilder, och så gulligt att de hade hunden i en väska.

  1. Administrator avatar
   Administrator

   Ja supergulligt, gillar skarp när brudpar har sina husdjur med på bröllopet. 🙂

 2. Nina avatar
  Nina

  Underbara bilder. Men så glad jag är att inte det var min klänning som blev stulen, hade blivit helt sönderstressad om det hade hänt mig. Coolt av Elfrida att fixa en ny så snabbt.